Badıllı Ağabey, Tam Bir Dava Adamıydı

Badıllı ağabey, tam bir dava adamıydı

Hayatını mütevazi şartlar içinde yaşadı. Tüm zamanını ve gayretini Risale-i Nur'un ilmî mirasını geliştirmeye ve yaymaya adadı. O tam bir dava adamıydı.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, geçtiğimiz günlerde rahmet-i Rahman'a uğurladığımız Abdülkadir Badıllı ağabeyi ve onun özelde Nur talebeleri, genelde Türkiye için anlamını konuştular.

Abdülkadir Badıllı'nın sadece kardeşlik ve huzur ekseninde değil, ilmî anlamda da çok değerli bir sima olduğuna dikkat çeken Mürsel; onun yaptığı çalışmaların, bugünün Nur talebelerine ve Bediüzzaman üzerine çalışma yapan ilim adamlarına ışık tuttuğunu ifade etti. Abdülkadir Badıllı'nın bir akademisyen olmamasına rağmen, tamamen fıtrî bir saik ve gayretle kendisini o zor şartlarda ilme adadığına dikkat çeken Mürsel; sadece o ilmin üretimi anlamında değil, yayılması anlamında da Badıllı'nın emeklerinin görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

Arap coğrafyasında Risale-i Nurların basılması ve dağıtımı; Bediüzzaman'ın tarihçesinin en sağlam, detaylı ve belgeli şekilde yazımı; Risale-i Nur'da Bediüzzaman'ın alıntıladığı veya istifade ettiği kaynakların tesbiti ve bunların okurlara ulaştırılması gibi pekçok hizmeti Badıllı ağabeyin yürüttüğünü dile getiren Mürsel; onun vefatıyla hatırlanacak olanın ancak 'hoş bir sada' olacağını ve ismi her hatıra geldiğinde bir 'dava adamının' anımsanacağını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...