İmanı Yenilemesek Olmaz mı?

 

TV111 ekranlarında her salı izleyicisiyle buluşan Risale Ayracı'nda bu hafta İkram Arslan ve Ahmet Ay, 'mübarek vakitlerin ehemmiyeti ve hikmeti' üzerine konuştular.

Programın hemen başlarında iman ve mübarek vakitler arasındaki bağıntıya dikkat çeken Arslan; imanın doğası ve insanın fıtratı anlaşıldığında, mübarek vakitlerin tahsis edilmesinin ve yıl içine, ömür içine, zaman içine yayılmasının hikmetinin de anlaşılacağını ifade etti.

İmanın, bir hadis-i şerifin ifadesiyle, 'kalpte eskiyen ve yenilenmeye muhtaç' birşey olduğuna vurgu yapan Arslan; bu yönüyle müslüman oluşun kelime-i şahadeti söylemekle olsa da, müslüman kalışın o imanın sürekli tecdidi ve hatırlanmasıyla mümkün olabileceğini dile getirdi. Bedenin, aklın, düşüncenin, hislerin ve kalbin hayat boyunca süren değişkenliğine dikkat çeken Arslan; bu binler değişkenin içinde kalpte imanın sebat bulmasının tecdidin sürmesiyle mümkün olduğunu ifade etti.

Bu yönüyle mübarek vakitlerin bir hatırlatıcı, bir yenileyici, bir güçlendirici görevi gördüğünü belirten Arslan; Berat gecesi gibi, Kadir gecesi gibi, Ramazan ayı gibi, Cuma günü gibi, Cuma günündeki vakt-i icabe gibi (ve diğer mübarek gün ve vakitler gibi) örneklerden/özel zamanlardan anlamamız gerekenin de yine bu sır olduğunu sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...