11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu'nda sunulan tüm tebliğler artık TV111 arşivinde!

Hatırlayacağınız üzere, 1-3 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu TV111'in 'medya sponsorluğunda' sizlerle buluşmuştu. Sempozyumun bütün oturumlarını canlı olarak yayınlayan TV111, aynı zamanda, oturum dışı sempozyum etkinliklerini ve özel röportajları da izleyicilerle buluşturmuştu.

“Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde bir İman Hizmeti: Müsbet Hareket” temasının farklı ülkelerden gelen bilim adamları tarafından müzakere edildiği program tv111.com.tr dışında TV111'in Facebook (yuzonbirtv) ve Periscope (tvyuzonbir) hesaplarından da canlı takip edilebilmişti.

40’a yakın ülkeden 600 akademisyenin tebliğ gönderdiği, ancak uzun değerlendirme sürecinin ardından 120 kadarının programa alındığı sempozyum halkın ve siyasilerin de geniş katılımına ve ilgisine sahne olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman da birer tebrik mesajı göndererek organizatörleri, katılımcıları ve seyircileri tebrik etmişlerdi.

Tebliğlerde, özellikle Kur’an ve Sünnet merkezli hizmet metodları, müsbet hareket kavramı, cihad-ı manevi, terör ve şiddet, ihtilaf ahlakı, sosyal problemlere çözümler gibi pek çok konu tartışmaya açılmış ve bu konularda uygulanabilir bir hizmet modelinin esasları üç dilde analiz edilmişti.

Ayrıca sunum ve tartışmalar simultane tercüme ile Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak da izlenebilmişti.

Şimdi, TV111 önemli bir hizmete daha imza atarak, sempozyumda gerçekleşen tüm tebliğleri tv111.com.tr'nin "11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu" arşivinde yayınlıyor. (http://www.tv111.com.tr/programlar/11-uluslararasi-bediuzzaman-sempozyumu/)

TV111'in Youtube hesabından da aynı isimdeki 'oynatma listesi' üzerinden bulunabilecek olan bu arşiv, içerisinde ağırlıklı olarak Arapça ve İngilizce dillerdeki tebliğlerin yeralmasıyla, uluslararası düzeyde Risale-i Nur hakkında bilgi sahibi olunabilmesi için büyük bir imkan oluşturuyor. Yakın bir zamanda bu tebliğlerin Türkçe altyazılarının da ekleneceği arşiv, özelde Müsbet Hareket konusunda, genelde ise Risale-i Nur hakkında akademik seviyede bilgi edinmek isteyenler için hazine niteliğinde...

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...