Genellemeci Analizlerin Yeri Ayağımızın Altı Olmalıdır

Genellemeci analizlerin yeri ayağımızın altı olmalıdır

"O teröristler birilerinin iddia etmeye çalıştığı gibi, Alevi oldukları için veya Alevi bir kökene sahip oldukları için imam-hatip menşeili ve namaz kılan o savcıya karşı bir eylemde bulunmadılar. Terörist oldukları için böyle bir eylemde bulundular."

Her pazartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış programında bu hafta yazar Metin Karabaşoğlu, hukukçu Ömer Faruk Uysal ve Şener Boztaş, Türkiye'de yaşanan DHKP-C terörünü, Yemen'deki karışıklıkları ve küresel zeminde artan İslam içi mezhep çatışmalarının kaynağını konuştular.

Şener Boztaş'ın; 'DHKP-C terör örgütünün menfur saldırısının nasıl okunması gerektiği'ne dair sorusu üzerine Karabaşoğlu; merhum savcının katlinden hemen sonra özellikle sosyalmedya üzerinden Aleviliğe dair yapılan 'genelleştirmeci' paylaşımların tamamının yanlış bir eksene oturduğunu ifade etti. "Genelleştirmeci tüm analizlerin yeri ayağımızın altı olmalıdır!" diyen Karabaşoğlu, izahlarının devamında şunları söyledi:

 "O teröristler birilerinin iddia etmeye çalıştığı gibi, Alevi oldukları için veya Alevi bir kökene sahip oldukları için imam-hatip menşeili ve namaz kılan o savcıya karşı bir eylemde bulunmadılar. Terörist oldukları için bir eylemde bulundular. Hatta o noktada dinsiz olmaları da belirleyici bir unsur değildi. Çünkü ateist/dinsiz fakat insanî değerlerini taşıyan birçok insan da yaşıyor bu ülkede. Mesele dinsizlik veya dindarlık meselesi değil.

Burada bir hukuk adamı var. Karşısında da bozguncu/terörist bir güruh var. O güruhun iki temsilcisi var... Olay böyle. Kaldı ki, birilerinin bunu mezhep çatışmasına döndürmeye çalışır şekilde Alevilik vurgusu da yanlış. Gerçeğe uymayan birşey var. Bu komünist örgütün bir mezhep damarı kullanmaya çalıştığı bir realitedir. Ama bu Alevilerin tamamı DHPK-C'lidir veya sempatizanıdır demek anlamına asla gelemez. (...) Bu tür bütün analizler ayağımızın altı olmalıdır."

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...