1960 Darbesi de 'Yolsuzluk İddiasıyla' Yapılmıştı

1960 darbesi de 'yolsuzluk iddiasıyla' yapılmıştı

Türkiye'de yolsuzluk meselesi, maalesef suistimalleri önlemek amacıyla değil; daha çok siyasi kişileri/partileri yıpratmak, hatta siyaseti normal mecrasından çıkarmak amacıyla, insafsızca kullanılıyor.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, birinci yılında '17 ve 25 Aralık sözde yolsuzluk operasyonlarını' ve Türkiye'ye kaybettirdiklerini konuştular.

17 Aralık sürecinin, siyasi boyutlarından ötede, toplumsal dinamikler açısından büyük kırılmalara, sarsıntılara sebep olduğunu dile getiren Mürsel;  geçmiş bir yılın bu anlamda bir 'kayıplar yılı' olarak değerlendirilebileceğini dile getirdi.

Demokrasinin ve cumhuriyetin temel esaslarını altüst etmede ve siyasetin dengelerini bozmada 'yolsuzluk iddialarının' her zaman kullanılan bir malzeme olduğuna dikkat çeken Mürsel; rahmetli Adnan Menderes'in dahi böyle ve benzeri gerekçelerle yargılanarak idam edildiğini, ancak üzerinden bunca yıl geçtikten sonra yaşanılanların ne kadar büyük bir haksızlık, ne büyük bir facia olduğunu hepimizin takdir edebildiğini ifade etti.

17-25 Aralık operasyonlarının da dosyaların yapısı, kurgusu, içeriği, operasyonun yapılış tarzı ve arkasındaki saikler açısından yolsuzluk operasyonunun çok çok ötesinde maksadlarla yapıldığının açıkça görüldüğünü belirten Mürsel; şimdi öncelenmesi gerekenin ise öncelikle toplumsal kırılmaların ve dinamiklerin tedavisi olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...