Barış, Türkiye'nin Ortak Duasıdır

Barış, Türkiye'nin ortak duasıdır

"Silahlı çatışmanın toplumda hasıl ettiği karamsarlığı biz yirmibeş-otuz yıldır bütün yoğunluğu ile yaşadık. Eminim bundan hiçkimse hazzetmedi. Ne Türk annesi ne de Kürt annesi."

Her cumartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan ve gündemdeki başlıkları analiz eden Haftanın Yorumu programında bu hafta Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel; 21 Mart'ta Öcalan'ın yaptığı silah bırakma çağrısını ve barış sürecinin geldiği aşamayı konuştular. Çağıl'ın 'sürecin geleceği hakkında neler düşündüğü' hakkındaki sorusu üzerine Mürsel; iyimser olmak gerektiğini belirtmekle birlikte şunları ifade etti:

"Silahlı çatışmanın toplumda hasıl ettiği karamsarlığı biz yirmibeş-otuz yıldır bütün yoğunluğu ile yaşadık. Eminim bundan hiçkimse hazzetmedi. Ne Türk annesi ne de Kürt annesi. Gözyaşına dönmüş bir mücadelenin geleceği olamazdı ve olmamalıydı.

O bakımdan toplumda gözyaşını silmenin, kırgınlıkları telafi etmenin, birarada yaşanabilir bir ortam tesis etmenin nasıl bir nimet olduğunu bu millet çok iyi biliyor. Geçtiğimiz otuz-otuzbeş yıllık süreç, söylemesi dile kolay ama, çok kolay geçmedi. Çok ağır bedeller ödetti. Çok acılar yaşandı. (...) Bu nedenle, halkın sağduyusu barış tesis etmenin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğu noktasında artık ortak bir iradeye sahip."

Bu noktada barışın sadece bir kesimin değil, bütün toplum kesimlerinin beklentisi olduğunu belirten Mürsel; böyle bir beklenti korunduğu, diri tutulduğu, arızalarla hüsrana uğratılmadığı sürece hiçbir gücün bu gidişi değiştiremeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...