İnsan, Gözünün Sahibi mi, Emanetçisi mi?

TV111'de her hafta Risale-i Nur'dan bir bölümü derinlemesine tefekkürlere tâbi tutan ikili Abdurreşid Şahin ve Zübeyir Tercan bu sezon 6. Söz'ü konuşuyorlar. Mezkûr metni analiz ederken özellikle 'emanetçilik' ve 'sahiplik' kavramlarına atıf yapan ikili, insanın, sahibi olduğunu düşündüğü herşeyin aslında 'emanetçisi' olduğunu vurguluyorlar.

Geçtiğimiz hafta, bu durumun en çok 'sahibi olduğumuz şeyleri elde etme gücünden yoksun oluşumuzdan' anlaşıldığını belirten Tercan; emanetçinin, elindeki mülkü kendisinin kılacak kudret ve imkandan yoksun oluşuyla 'sahip'ten ayrılacağını ifade etti. Konuyu izleyicilerin zihinlerine yaklaştırmak için bir 'şoför ve lüks araba' örneği veren Tercan; şoförün o arabayı elde edecek imkanının bulunmadığını bildiğimizde, kendisi ne kadar aksini söylerse söylesin, arabanın onun mülkü olduğuna inanmayacağımızı dile getirdi.

İnsanın da, tıpkı bu örnekte olduğu gibi, sahip olduklarını yaratacak imkana sahip olmadığını belirten Tercan; bu da bizim kullanageldiğimiz tüm yeteneklerimizin aslında emanetçisi olduğumuzu gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...