Badıllı Ağabey, Kargaşanın Önünde Bir Set Gibiydi

Badıllı ağabey, kargaşanın önünde bir set gibiydi

Badıllı ağabeyin, yaşadığı coğrafyada, en zor zamanlarda sergilediği istikametli tavır, bugün konuştuğumuz barışın ve kardeşliğin mimarıdır.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, geçtiğimiz günlerde rahmet-i Rahman'a uğurladığımız Abdülkadir Badıllı ağabeyi ve onun özelde Nur talebeleri, genelde Türkiye için anlamını konuştular.

Programın hemen başında, Abdülkadir Badıllı'nın tüm Türkiye için büyük kıymet ifade eden bir isim olduğuna dikkat çeken Mürsel; onun, Doğu Anadolu'nun kritik bir süreç yaşadığı son otuz-kırk yılda, örnek duruşu ve yaşantısıyla, bölgede karmaşaya set çeken bir insan olduğunun altını çizdi.

Bu açıdan sadece Nur camiasının değil, bütün Türkiye'nin sağlam/istikametli bir duruşu, tavrı ve kalemi kaybettiğine dikkat çeken Mürsel; Badıllı ağabeyin söylemiyle de eylemiyle de her zaman barıştan yana bir tavır takındığını, bugün sözünü ettiğimiz/edebildiğimiz barışın dahi bir açıdan böylesi zor zamanlarda sağlam duruşlar sergileyen insanların mirası olduğunu unutmamamız gerektiğini belirtti.

Kendisini bizzat da tanıdığını belirten Mürsel, Badıllı ağabeye rahmet dilemenin yanında, yalnızca Nur camiası tarafından değil, bütün Türkiyeliler tarafından bir minnet ve şükran borcunun özellikle ve mutlaka dile getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...