Edebiyattan Hukuka Dolu Dolu Bir Ömür: Hüseyin Hatemi

Edebiyattan hukuka dolu dolu bir ömür: Hüseyin Hatemi

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Kahve Bahane programında bu hafta Kübra Nur Duran'ın konuğu hukukçu ve yazar Hüseyin Hatemi'ydi.

Hüseyin Hatemi ile edebiyattan hukuka, çocukluğundan şairliğe pekçok şeyi konuşan Duran, aynı zamanda onun hayatının çok bilinmeyen yönlerini de izleyicileriyle paylaştı.

Ailesinin aslen, bugün İran toprakları içinde yer alan Güney Azerbaycan'dan Türkiye'ye geldiklerini anlatan Hatemi, o topraklardan kopup İstanbul'a kadar gelmenin elbette nesiller arasında da farklılıklar yarattığını söyledi.

Muharrem ayında tutmaya başlayıp Safer ayının sonuna kadar sürdürdükleri Kerbela yasını, o günlerde kendisinde izler bırakan ailesinin hüzünlü halet-i ruhiyesini, nenesinin hatırladığı kadarıyla paylaştığı, ancak babasının endişelerinden dolayı evlerinde okutmadığı mersiyeleri de anlatan Hatemi; içindeki şiir aşkının ise kardeşinden evvel aruz vezniyle uyandığını söyledi.

Fakat daha sonraları, belki biraz da hukukla iştigalinden dolayı, şairlikte biraderinden geri kaldığını itiraf eden Hatemi, yine de şiire olan aşkının bitmediğini anlattı. Hatta röportaj sırasında birkaç küçük şiirini de izleyicilerle paylaştı.

Muammer Özergin'le daha küçük yaşlarda yaptıkları edebiyat sohbetlerini, şiir matinelerini, lisenin son sınıfında Behçet Necatigil'in ve Zeki Ömer Defne'nin huzurunda okuduğu ilk şiiri, Tabii Hukuk veya Sevgi Hukuku ekseninde verdiği mücadeleleri, kedilere duyduğu sevgi ve onlara dair anılarına kadar pekçok şeye değinen Hüseyin Hatemi, zaman zaman duygular anlar da yaşadı.

 

 

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...