Ana Akım Sinema Her Yeri İstila Etmiş Durumda!

Ana akım sinema her yeri istila etmiş durumda!

"Festivallerin eleştirilecek tarafları var mıdır? Elbette vardır. Ama burada da dikkatli olmak gerekir. Çünkü kolay değil, ana akım sinema herşeyi, her yeri istila etmiş durumda. Görüntü kirliliği bombardımanı altındayız. Bu manada bize ait bahçeyi eleştirirken dikkatli olmak gerekiyor."

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Kahve Bahane programında, yönetmen Derviş Zaim, Kübra Nur Duran'ın konuğu oldu. Duran'ın, 'sinema festivalleri' hakkındaki bir sorusu üzerine, Zaim, ana akım sinema ve festivallerin duruşu üzerine dikkat çeken tesbitlerde bulundu:

Festivallerin genelde ticari sinemanın karşısında konumlandırıldığını ifade eden Zaim, bunun kısmen doğru olduğunu ve ana akım sinemanın dışında yapılacak film çalışmalarının yeşerebildiği, yeşertildiği yer olarak festivallerin göze çarptığını dile getirdi.

Bu açıdan festivallerin önümüzdeki yıllarda da önemlerini koruyacaklarını belirten Zaim; ancak yine de eleştirilecek yanlarının olduğunu, fakat bu eleştirinin de ana akım sinema karşısında ayakta kalmaya çalışan tek bahçenin yokedilmesine yönelik olmaması gerektiğini vurguladı. Zaim sözlerine şöyle devam etti:

"Onların da dünyadaki güç ilişkilerinden nasibini alma ihtimalleri elbette var. Bir Batı Avrupa ve Kuzey Amerika güç ilişkileri çerçevesinde konumlandırılmaları elbette mümkün. Masum olan festivaller elbette var, ama o kadar masum olmayan bir sürü festival de var. Bunları bilerek izlemek gerekiyor herşeyi."

Yine de her yeri ve herşeyi istila eden ana akım sinema dışında ve ayakta kalmaya çalışan işlerin başlayacağı yerler olarak festivallerin önplanda olduğunu belirten Zaim, bu noktada  festivallerin sinefillerin bir araya geldiği, filmlerini gösterdikleri, sinemanın daha yoğun ve derinlikli biçimde tartışıldığı yerler olarak devam etmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...