Hz. İsa, Nasıl Hâlâ Hayatta Olabilir?

Hz. İsa, nasıl hâlâ hayatta olabilir?

"Hayatı, sadece kendi hayat boyutumuzdan ibaret görmek yanlıştır."

TV111 ekranlarında her perşembe izleyicisiyle buluşan Nur Penceresi programında bu hafta, İlahiyatçı Kenan Demirtaş, Bediüzzaman Said Nursî'nin Birinci Mektup isimli eserinden hareketle Hz. Hızır, Hz. İsa ve Hz. İlyas gibi, ehl-i sünnet âlimleri tarafından hayatlarının devam ettiğine inanılan peygamberlerin 'nasıl olup da hâlâ hayatlarını sürdürebildikleri' üzerine izahlarda bulundu.

Zikredilen mektupta, Bediüzzaman'ın, öncelikle hayatı ve ölümü Kur'an ışığında yeni baştan tanımladığına dikkat çeken Demirtaş; bu noktada Hz. Hızır, Hz. İlyas veya Hz. İsa peygamberlerin hayatlarının anlaşılmasının 'hayatın da doğru bir şekilde ve genişlikte anlaşılmasıyla mümkün olabileceğini' ifade etti. Bu yeniden tanımlamanın yanısıra onların bedensel varlığının da bizim bedensel varlığımız gibi, yaşadıkları boyutun bizim boyutumuz gibi, sınırlarının da bizdeki yaşamsal sınırların aynısı gibi görülmesinin hata olduğunu belirten Demirtaş; ancak hayata, bedene, hayatın varlığı için gerekli olan şeylere daha geniş bir çerçeveden bakılırsa bu manaların anlaşılabileceğini dile getirdi.

Program içinde, mezkûr metinde altı çizilen 'beden-i misalî' ve 'cesed-i necmî' kavramlarına da değinen Demirtaş; bu kavramların ufuk açıcılığı ile birlikte hayatı sadece kendi hayatımızdan ibaret görmeyerek Kur'an'ın bize kazandırmaya çalıştığı bakış açısına ulaşabileceğimizi sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...