Gezi, Barış Süreci'ni Sabote Etme Girişimiydi

Gezi, Barış Süreci'ni sabote etme girişimiydi

Türkiye halkı artık provokasyonları tanıyor...

Her cumartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, Kürt Meselesini ve Barış Süreci'nin 6-8 Ekim Olaylarının ardından geldiği son noktayı konuştular.

Mürsel, program boyunca yaptığı analizlerde, Türkiye'nin, Barış Süreci ile birlikte büyük bir siyaset ekseni değişimini yaşadığının altını çizerken; bunun, gelinen noktada doğru ve kaçınılmaz bir seçim olduğunu belirtti.

Merhum Özal'a kadar hiçbir siyasetçinin dile getiremediği diyalog yolunun AK Parti hükümetinin bu yöndeki bütün riskleri göze almasıyla artık 'gerçekleştirilebilir' durduğunun altını çizen Mürsel, bunun yanısıra, bugün toplumun barışa verdiği desteğin de görmezden gelinemez ölçüde büyük olduğunun dikkate şayan olduğunu ifade etti.

Bu barışın 'isteyenleri' kadar 'istemeyenleri' de olduğunu belirten Mürsel, Gezi Olayları'nın dahi bu eksende, 'barışı sabote etme girişimi' olarak ele alınması gerektiğini dile getirdi.

6-8 Ekim Olaylarının da, daha çok, barış sürecinin tarafı olan HDP siyasetçilerinin söylem değişikliğinden kaynaklandığını belirten Mürsel, siyaset yapanların artık sokakları bir çözüm aracı olarak kullanmaması gerektiğinin altını çizdi. Demirtaş'ın Amerika ziyareti sonrasında yaşanan bu söylem değişikliğinin Türkiye'ye ve bölgeye pahalıya malolduğunu söyleyen Mürsel, bugünlerde ise Barış Süreci'nin tekrar mecraına dönmesinden umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...