FETÖ Cemaatlere Saldırmak İsteyenler İçin Fırsata Dönüşmemeli!

TV111'de izleyiciyle buluşan Alternatif Bakış Özel'de, yazar Metin Karabaşoğlu, FETÖ üzerinden Risale-i Nur metinlerinin, mesleğinin ve Bediüzzaman'ın eleştirilmesinin 'neden yanlış olduğunu' anlattı. İzahları sırasında nur talebeleri tarafından geçmiş yıllarda bu yapı hakkında dillendirilen 'endişeleri' de aktaran Karabaşoğlu; fakat daha o günlerde bu eleştirileri yapan nur talebelerinin bazı kesimlerce FETÖ'nün kaynağı gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekti:

"2016'da konuşuyoruz kült olgusunu, fakat 90'larda bu yapının bir 'kült olgusu' taşıdığını gören ve söyleyenler zaten vardı. O sesler duyulmadı. Niye? Çünkü muazzam bir 'pr' vardı. 'Adamlar yapıyorlar!' Gözboyacı bir maddi başarı sergileniyordu yerelde ve küreselde. Bütün STK'lar, siyasi partiler, iş çevreleri vs... açısından bir potansiyeldi, bir imkandı. 90'larda Yeniasya gazetesindeki yazılarımda bu yapıdaki sorunlara dair, usûlünce ve üslûbunca, 'Dikkat gerektiren hususlar var!' diye yazdım. Ama bu sesler o zaman duyulmadı."

O dönemde farklı mülahazalar ve odaklanmalar nedeniyle bu eleştirel sesleri duymazdan gelenlerin, hatta bastırmaya çalışanların, bugün, FETÖ fitnesi üzerinden bütün dini cemaatlere saldırı içinde olduğuna dikkat çeken Karabaşoğlu; böyle bir tavrın meselenin tarihçesini bilenlerin nazarında gayet sorunlu bir davranış şekli olduğuna vurgu yaptı:

"Bugün herkesten fazla mücadeleci görünen isimlerin birçoğu bilakis çok sıkı-fıkıydılar bu yapıyla. Bugün bütün dinî cemaatlere, İslamî geleneğin bu ülkedeki taşıyıcılarına, Fethullahçılık üzerinden vurmaya çalışan ve Risale-i Nur hareketini özellikle hedefine alan bazı ilahiyatçıların televizyonlarda konuştuklarını görüyoruz. Sorarlar insana: Siz 90'larda da profesördünüz yahut doçenttiniz, hatta 'filan yerin müftüsü' gibi belli görevleriniz de vardı. Peki ne yaptınız bugüne kadar? Bu kadar tehlikeli idiyseler eğer, bu insanlar muktedirken siz ne yaptınız?"

Bu yapıyla ilgili herkesin ve her kesimin kendi özeleştirisini yapması gerektiğine de dikkat çeken Karabaşoğlu; ancak bu sisli ortamın geçmiş hesapların görüldüğü bir fırsatçılığa ve nebbaşlığa dönüştürülmesinin büyük bir tehlike olacağını sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...