Çözüm Sokakta Değil, Sokaksız Siyasette!

Çözüm sokakta değil, sokaksız siyasette!

Demirtaş'ın, darlandığı her anda sokağı bir çözüm olarak anması, yalnız insanların cangüvenliğini değil, Barış Süreci'ni de olumsuz etkiliyor.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, geçtiğimiz günlerin tartışma konusu olan, HDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş'ın 'güvenlik paketini engellemek için sokağa çıkma' tehdidini de ele aldılar.

Sn. Demirtaş'ın bir siyasi olarak sokağı çok fazla dile getirdiğinin altını çizen Mürsel, sağlıklı bir siyasetin ise sokakla değil demokrasi aygıtlarıyla olabileceğini; aksi takdirde, daha yeni yeni acısını atlatmaya başladığımız 6-8 Ekim Kobani eylemleri gibi, çok masumların da canlarının yandığı, ölümlerin de yaşandığı, kolay suistimal edilebilir ve taşkınlığa müsait bir sahada, sorunun daha çözümsüz bir hale geleceğini vurguladı.

Güvenlik Yasası'nı tartışmanın ise her siyasi gibi Demirtaş'ın da hakkı olduğunu belirten Mürsel, ancak artık sokağa dönüşün kapısının kapanması gerektiğini, iki de bir yapılan böylesi açıklamalarla Barış Süreci'nin de riske girdiğini ve her tehlikenin ardından kamuoyunda sürece inancın biraz daha azaldığının da görmezden gelinmemesi gereken bir faktör olduğunu sözlerine ekledi.

Darlandığı her anda çözüm olarak sokağı gösteren bir siyasetçinin, bu anlayışla uzun süre siyaset yapamayacağını da belirten Mürsel, siyasetin bir ülkeye karmaşa getirmek için değil, huzur getirmek için yapılması gerektiğini ve bunun yolunun da asla sokak olmadığını ifade etti.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...