İlk Tekfirci Hz. Ali’yi Öldürdü

Yazar Metin Karabaşoğlu IŞID zihniyetinin arka planına dair açıklamalarda bulundu. Tekfirciliğin Hz. Ali’nin öldürülmesiyle başladığını belirten Karabaşoğlu, tekfirci zihniyetin tekçi bir anlayışa sahip olduğunu ifade etti.

Bu zihniyetin kendi yorumlarıyla ayetlerin hakikatini özdeşleştirdiğini vurgulayan Karabaşoğlu “Tekfirci kafa tekçi bir anlayışa sahip, bir olan hakikatin sadece bir anlaşılma biçimi olduğunu onu da kendilerinin temsil edildiğini düşünüyor. Dolayısıyla, ayetten çıkardığı hüküm bu, ama siz diyorsunuz ki ‘hayır o ayetten o hüküm çıkmaz’. Bunu deyince tekfirciye göre sen ayetten onun çıkarttığı yorumu reddetmiş olmuyorsun, ayeti reddetmiş oluyorsun. Çünkü yorumuyla ayeti özdeşleştirdi” dedi.

Karabaşoğlu, tekfirci zihniyetin kısa yoldan ve usul tanımadan hakikatin kendi tekellerinde olduğunu iddia ettiğini vurguladı. Bu anlayışın kendi dışındaki herkesi sapık ilan ettiğini belirten Karabaşoğlu “Siz ona itiraz ettiğinizde bu onun yorumuna itiraz değil, din onun anladığıyla özdeşleştirildiği için dinin kendisine itiraz Allah’ın kitabına itiraz olarak olarak yorumlanıyor. Dolayısıyla da siz Kitabullah’a itiraz etmiş, dolayısıyla dinden çıkmış, dolayısıyla da katli vacip olmuş oluyorsunuz” dedi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...