Sürecin Tıkanmasında Bediüzzaman'ın Ailesinin Hiçbir Suçu Yok

Sürecin tıkanmasında 'Bediüzzaman ailesinin' hiçbir suçu yok

TV111 ekranlarında her pazartesi izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış'ta bu hafta, yazar Metin Karabaşoğlu ve hukukçu Ömer Faruk Uysal, Şener Boztaş'ın 'Risale-i Nur'un bandrol meselesine dair' sorduğu soruları yanıtladılar.

'Bediüzzaman Said Nursî'nin 1960'taki vefatından günümüze geçen bunca zamana rağmen telif meselesinin neden kesin bir sonuca bağlanamadığı' sorusu üzerine Metin Karabaşoğlu, 'Nur talebeleri' arasında yaşanan diyalog sorununa dikkat çekti.

Daha öncesinde çözülememiş olsa da, en azından 1995'teki Yargıtay kararından sonra biraraya gelinerek bir çözümün bulunabileceğine dikkat çeken Karabaşoğlu, ancak Nur talebelerinin bu fırsatı da ellerinden kaçırdığını belirtti.

Bediüzzaman'ın yasal varisleri olan akrabalarının ise süreç boyunca 'Bediüzzaman ailesine' yakışır bir tavırla asla artniyetli girişimlere fırsat vermediklerini belirten Karabaşoğlu, çözümün de yine manevî varisler ile yasal/nesebî varislerin biraraya gelerek oluşturacağı bir ittifakla olabileceğini dile getirdi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...