Sünnetsiz Ümmet Olunmaz!

Sünnet-i seniyye ümmet içinde nasıl bir birlik fonksiyonu görüyor? Sünnete ve önemine yapılan saldırılar ümmetin ittihad zeminine nasıl zarar veriyor? Bir ortak kimlik inşa etmede sünnetin ehemmiyeti neden görmezden gelinemez?

Risale Ayracı'nda bu hafta İkram Arslan ve Ahmet Ay sünnet-i seniyyenin 'olmazsa olmazlığını' ve 'varoluş hikmetlerini' müzakere ettiler.

Programın sonlarına doğru, sadece ahirete veya bireysel kulluğa dönük faydaları açısından değil, dünyevî ve toplumsal sonuçları açısından da sünnetin önemsizleştirilemez bir değerde olduğuna dikkat çeken Ahmet Ay; müslümanlar arası ittihad ve birliğin zeminini oluşturan ortak dil ve sosyolojinin de sünnet-i seniyye sayesinde kurulduğuna vurgu yaptı.

Aynı rol modele dönük yaşayan müslümanların böylece sünnet örnekliği ardında ortak bir bakış açısı, ortak bir kötülük ve iyilik tanımı, ortak bir ahlak geliştirdiklerine dikkat çeken Ay; sünnet-i seniyyenin önemsizleştirildiği bir zeminde bunlardan da mahrum kalınacağını sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...