Üç Müslüman Genç Neden Öldürüldü?

Üç müslüman genç neden öldürüldü?

Yıllardır Batı medyası ve başka kurumları tarafından aşılanan İslam korkusu ve nefretinin böylesi kötü meyveler vermesi kaçınılmazdı.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, Amerika'da üç müslüman gencin  şehid edilmesi olayını ve devamında yaşanan tartışmaları konuştular. Hadisenin, bir 'İslamofobi cinayeti' olduğunun özellikle altını çizen Mürsel; Batı'nın İslamî kimliğe ve bunun göstergelerine karşı artan tahammülsüzlüğünün planlı bir dayatma şeklinde Batı toplumlarına aşılanmaya çalışıldığını belirtti.

Hassaten medya kanalıyla bu aşılamanın yapıldığını belirten Mürsel; müslümanlara ve İslam'a dair herşeyi kötü göstererek, terörle bağdaştırarak, insanlarda bu öğelere karşı bir öfke ve tiksinti oluşturulduğunu, bunun da ister istemez böyle acı meyveler verdiğini ifade etti.

Bütün bunların özünde, aslında, İslam medeniyetinin Batı medeniyetine oluşturduğu 'alternatif model rahatsızlığı' olduğuna dikkat çeken Mürsel; son dönemlerde Batı'nın bu baskıyı daha çok üzerinde hissettiğini, kendisinin 'güç merkezli' medeniyet algısına bedel, hak merkezli rakip bir medeniyetin yükselişine dayanamadığını ve bu medeniyetin "Geliyorum!" sinyalini oluşturabilecek kimlik ifadelerine karşı bu yüzden çok öfkeli bir tavır sergilediklerini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...