Siyasetin Bir Dil Değişimine İhtiyacı Var

Alternatif Bakış programında Türkiye gündemi ele alındı. Yaşanan terör olayları tartışılırken bir yandan da yazar Metin Karabaşoğlu toplumda yaşanan kopuşlara dikkat çekti. Terörün sadece maddi değil, sosyolojik kopuşlara sebep olmak gibi manevi hedeflerinin de olduğunu belirtti.

Toplumun ortak akıl ve eylem üretebilir yetenekten mahrum hale getirildiğine vurgu yapan Karabaşoğlu, bu sosyolojik kopuşu engelleyecek bir dil oluşturmak gerektiğini belirtti. Bu noktada siyasete iş düştüğünü ifade eden Karabaşoğlu “Bu ülkeyi seviyorsak, bu ülkedeki bütün insanları seviyorsak, insanı seviyorsak bence şuan Türkiye’de geldiğimiz nokta itibarıyla bizim gerilim tırmandırıcı bir dil yerine siyasal dil olarak farklılıklar içerisinde farklılıkları reddetmeden ve farklılıkların birbirleriyle rekabetini de reddetmememiz lazım. Son tahlilde hepimiz aynı geminin içindeyiz. Gemi battığında bazıları kurtulmaz. Bu idrak içerisinde terörün kazananı olmaz. Bu toplum bütün unsurları içerisinde bence sosyal mütabakat dilini oluşturmamız lazım” dedi.

Mütabakat dilinin oluşturulmasına vurgu yapan Karabaşoğlu “Üstte evet bu dil oluşmalı, onun ardında herkes mücadelesine, rekabetine, müzakeresine, münakaşasına devam etsin. Burada siyasette ben bir dil değişiminin gerekli olduğunu ve birbirimize bak biz farklıyız alevisi, sünnisi, dindarı, laiki diğer unsurları… ama hepimiz aynı gemideyiz bu gemi su aldığında hepimiz birden zarar görürüz. Dolayısıyla kaderimiz birbirine bağlı” dedi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...