Kastamonu Lahikası Sempozyumu Bugün Başlıyor!

Kastamonu Lahikası Sempozyumu bugün başlıyor!

Vefatının üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen Bediüzzaman Said Nursî ve eserleri hâlâ yeterince anlaşılabilmiş ve anlatılabilmiş değil. Onun kendi zamanına ve gelecek zamanlara tuttuğu ışık hâlâ ümmetin geneli tarafından yeterince bilinemiyor. Fakat geçen zaman diliminde onun tanınması ve tanıtılması ekseninde yapılan çalışmalar da azımsanmayacak bir çoklukta. İşte bunlardan birisi de bugün Kastamonu'da başlayacak olan Kastamonu Lahikası Sempozyumu.

Kastamonu Lahikası, Bediüzzaman Said Nursî'nin Risale-i Nur külliyatı ismi verilen telif dizisinin içerisinde yer alan eserlerden birisi. Bu eser, Bediüzzaman'ın 1936-1943 yıllarında ikamete mecbur edildiği (sürgün olarak) Kastamonu'da, talebeleri/sevenleri ile yaptığı yazışmalardan oluşuyor.

Bu eserde yer alan mektuplar; Bediüzzaman'ın döneme ait sosyal/siyasi çalkantılar (ve özellikle II. Dünya Harbi) hakkındaki endişeleri de gideren mesajlarıyla birlikte, imanî/Kur'anî hakikatlerin de anlatıldığı, Risale-i Nur'un hizmet tarzının talebelere ders verildiği içerikler barındırmaktadır.

İşte Bediüzzaman'ın Kastamonu yıllarının ve bu dönemde telif ettiği metinlerin konuşulacağı/tartışılacağı Kastamonu Lahikası Sempozyumu geniş bir katılımla bugün 14:30'da Kastamonu Üniversitesi Konferans Salonu'nda başlayacak. Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, Risale Akademi ve Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen sempozyum 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında sürecek. 47 tebliğci ve 7 konuşmacı olmak üzere toplamda 54 sempozyum katılımcısı sunum yapacak. TV111 sitesinden canlı olarak da verilecek sempozyum herkesin katılımına açık olacak.

Bediüzzaman Said Nursî'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, Said Özdemir, Abdullah Yeğin ağabeylerin de davetliler arasında olduğu sempozyumda TV111 Genel Yayın Yönetmeni Şener Boztaş da 19 Nisan Pazar günü "18. ve 35. Mektuplar Işığında Nur Talebesi'nin Neşriyat Yükümlüğü" başlıklı bir sunumda bulunacak. Yine TV111 programcılarından Safa Mürsel, Caner Kutlu ve Ömer Faruk Uysal da sempozyumda tebliğde bulunacak isimlerden...

Sempozyuma konuşmacı olarak katılacak diğer bazı isimler ise şöyle:  Fatih KÖSE (İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı), Dr. İsmail BENEK (Risale Akademi Kurucu Üyesi), Prof. Dr. Seyit AYDIN (Kastamonu Üniversitesi Rektörü), Tahsin BABAŞ (Kastamonu Belediye Başkanı), Prof. Dr. Ahmet AKGÜNDÜZ (Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Bilal SAMBUR (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) Doç. Dr. Atilla YARGICI (Harran Üniversitesi)...

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...