Medyadaki Değişim TÜSİAD'ı Sarsıyor

Medyadaki değişim TÜSİAD'ı sarsıyor

TÜSİAD'ın güç kaynaklarından birisi de medya ve medyadaki tekseslilikti. Şimdi ise medyada bu alışıldık tekseslilik kayboluyor.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in; "TÜSİAD'ın muhatabı cumhurbaşkanı değildir!" açıklamasını ve bu mesele hakkında süren tartışmaları masaya yatırdılar.

TÜSİAD'ın siyasi anlamda belirleyici olmaktan gelen gücünün bozulmasının onu gerginleştirdiğini belirten Mürsel; bu güç kayıplarından birisinin de medya alanında yaşandığını ifade etti. Büyük bir medya gücünü de temsil eden TÜSİAD'ın geçmişten günümüze, medya aracılığıyla da halkı yönlendirerek nüfuz sahibi olabildiğini ve bununla siyasilere baskı yapabildiğini belirten Mürsel; ancak son zamanlarda, her ne kadar birbirlerinini 'derin devletçi, devletçi, havuz medyası, paralelci' gibi yaftalamalar yapsalar da medyanın da bir çok sesliliğe kavuştuğunu ve bilgi tekelinin iyiden iyiye kırıldığını dile getirdi.

Bu değişimin de TÜSİAD vb. yapıların alışkın olduğu dengeleri bozduğunu ve ayarlarıyla oynadığını belirten Mürsel; hiç beklenmeyecek kadar sert, gereksiz ve tuhaf açıklamalar yapılmasının bir nedeninin de bu arkaplan olabileceğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...