Suriye, Türkiye İçin Nasıl Kazanca Dönüşebilir?

Prof. Dr. Ensar Nişancı, TV111'de konuk olduğu Suriye'yi Stratejik Akılla Düşünmek temalı programda, Suriyelilerin dünyadaki konumu ve Suriye'nin Arap coğrafyasındaki önemi üzerine çok kıymetli şeyler anlattı. 

Suriye'yi ve Suriyelileri şu an savaşılan coğrafyadan çok daha geniş anlamak gerektiğine dikkat çeken Nişancı; aslında Suriyelilerin, özellikle de elit kesimin, rejimin baskıcı yapısı dolayısıyla dünyanın dörtbir yanına dağılmış durumda olduğunu ifade etti. Dünyanın dörtbir yanına dağılmış bu insanların Türkiye'nin dünya coğrafyasıyla irtibatında veya 300 milyonluk Arap coğrafyasıyla daha sıkı ilişkiler kurmasında önemli bir görev ifa edebileceğini dile getiren Nişancı; Suriye'nin coğrafyasından bağımsız olarak böyle bir katkıyı da Türkiye'ye sağlayabileceğini dile getirdi.

Suriyelilerin Türkiye'ye entegrasyonunun bu noktada da gerekli olduğunun altını çizen Nişancı; şu an yaşanan acı tabloların aşılması ve Suriye'nin kazanca dönüştürülmesinin böylece mümkün olabileceğini vurgularken; pragmatik aklın esiri olmazsak Suriye krizinin Türkiye'ye geleceğe dair büyük açılımlar kazandırabileceğini de sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...