Mekkeli Âlimi Namaz Kıldırırken Gören Bediüzzaman'ın Talebesi Neden Ağladı?

TV111 Özel'in bu hafta çok özel bir konuğu vardı. Bir dönem İslam İşbirliği Teşkilatı'nda da görev yapan Mekkeli âlim Seyyid Nebil Mustafa Baz, ilahiyatçı Kenan Demirtaş'ın misafiri oldu. Risale-i Nur'la 1999 yılında nasıl tanıştığını, o tarihten bugüne kutsal topraklarda yürüttükleri Risale-i Nur hizmetlerini ve Türkiye'deki Risale-i Nur talebeleriyle samimi münasebetlerini anlatan Seyyid Nebil Mustafa Baz; Türkiye'ye ilk gelişlerinde Bediüzzaman'ın talebelerinden Salih Özcan ağabeyle yaşadıkları çok ilginç bir olayı da izleyicilerle paylaştı.

Es-Seyyid Ömer el-Ceylanî isminde Mekke ulemasından kıymetli bir isimle birlikte merhum Salih Özcan, merhum Mustafa Sungur, Mehmet Fırıncı ve İhsan Kasım Salihî gibi isimlerle görüştüklerini belirten Seyyid Nebil Mustafa Baz; daha sonra es-Seyyid Ömer el-Ceylanî'nin kendilerine namaz kıldırdığını ifade etti. O namazı kıldırırken Salih Özcan ağabeyin hüngür hüngür ağladığını farkettiklerini belirten Seyyid Nebil Mustafa Baz; namazdan sonra sebebini sorduklarında Bediüzzaman'ın yıllar önce kendilerine "Mekke'den seyyid bir âlim gelecek ve size burada namaz kıldıracak!" diye haber verdiğini, o haberin tahakkuk etmesi nedeniyle duygulanıp ağladığını söylediğini ifade etti.

Yaşadıkları bu hadisenin Bediüzzaman'ın kıymetini anlamada kendileri için çok kıymetli bir yer tuttuğunu belirten Seyyid Nebil Mustafa Baz; Risale-i Nur'la tanıştığı tarihi kendisinin doğum günü gibi gördüğünü ve Arabistan'da Risale-i Nur'un daha çok insan ve âlim tarafından bilinmesi adına yıllardır faaliyette bulunduklarını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...