Bilim Neden Sebepleri Yaratıcı Olarak Görüyor?

 

Düşe Kalka Muhabbet'te bu hafta Zübeyir Tercan ve Abdurreşid Şahin; modernizmin bir 'dogmasını' daha masaya yatırdılar. Seküler bilimin sebep ve sonuç arasında kurduğu bağıntının doğruluğunu sorgulayan ikili; "Nedenler sonuçların yaratıcısı sayılabilir mi?" sorusunu da tartıştılar.

Programın başlarında, modern bilimin geldiği noktada, artık Allah'ın varlığını reddetmekten ziyade, varlığının 'ispatlanamaz' ve 'tartışılmazlığını' öne sürdüğünü belirten Şahin; halbuki en küçük bir varlığın bile vücuda gelebilmesi için ihtiyaç duyduğu meziyetler ve kuvvetlerin ancak 'bir ilahın yaratmasıyla' mümkün olabilecek kadar kapsamlı şeyler olduğunu ifade etti.

Bu noktada modern bilimin bir bakış açısı hatasına dikkat çeken Zübeyir Tercan ise; sürekli tekrar eden olaylardan hareketle, ardılı veya öncüsü olan olaylardan birisinin diğerinin yaratıcısı olduğu düşüncesinin modern bilimin bir sapması olduğunu dile getirdi. Program esnasında uygulamalı bir örnekle de meseleyi izah eden Tercan; bu bakış açısı hatasından itibaren bilimin teolojik konularda bir körlük yaşamaya başladığını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...