Haset, Allah’ın Merhametini Görmeyi Engelliyor

Şehr-i Ramazan programında “İblis nasıl şeytan oldu?” konu başlığı altında 'İblis kıssası' müzakere edildi.

Allah’ın kıssalar aracılığı ile kullarıyla konuştuğunu ifade eden psikiyatri uzmanı Murat Kuru, “İblis kıssasında Allah bize, ‘Kullarım, İblis bu hatalar ile şeytan oldu. Siz bu hatalara düşmeyin ya da düştüğünüz hata da ısrarcı olmayın’ diyor” dedi.

Hayatın içinde zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığımız zamanlarda kendimizi diğer insanlarla kıyaslama eğilimi gösterdiğimizi dile getiren Kuru, "İnsan kendi 'ben'ini merkeze alıp, kendini üstün gördüğü zamanlarda kıyas yapar” dedi.

Kuru, içinde haset duygusu olan insanların Cenab-ı Hakkın merhametini görmelerinin çok zor olduğunu ifade ederek, elindeki nimetlere razı olmayan insanların hasete düştüğünü söyledi.

Hasit bir insanın ne kadar çok nimete sahip olursa olsun elindekilerle yetinmeyip hep daha fazlasını isteyeceğini dile getiren Kuru, “Hasit bir insanın sorunu, daha az nimete sahip olmak değil, haset gibi manevi bir hastalığa tutulmuş olmaktır” dedi.

 

Mutlu Olmak İçin Kıyas ve Hasetten Uzak Durulmalı

Murat Kuru, başkalarının sahip olduğu nimetlerle de mutlu olunabilen insanların, 'benliğini alt etmeyi başarmış insanlar' olduğunu söyledi.

Hayatta mutlu olmak için kıyastan ve hasetten uzak durulması gerektiğini ifade eden Kuru, "Hasetten kurtulmanın ve huzurlu olmanın formülü nimetçe bizden altta olanlara musibet yönüyle de bizden üstte olanlara bakmaktır” dedi.

 

Haber: Hatice Meryem AKOVALI

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...