Karakoç, Sözler'i Altını Çize Çize Okumuştu

Karakoç, Sözler'i altını çize çize okumuştu

Yazıhanesindeki Sözler nüshasına baktığımda, paragrafların ve satırların altının kurşun kalemle çizilerek tamamının okunmuş olduğunu gördüm.

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Medeniyet Tasavvurları programında Dr. Suat Alkan ve Caner Kutlu, her hafta Batı medeniyeti, İslam medeniyeti ve bu ikisinin ekseninde Bediüzzaman'ın altını çizdiği 'medeniyet değerlerini' analiz ediyorlar. Hayatının büyük bir kısmı Batı'da geçen Dr. Suat Alkan; her hafta, orada gördükleri, İslam topraklarında yaşadıkları ve Risale-i Nur'da okuduklarına dair Kutlu'nun kendisine yönelttiği soruları yanıtlıyor.

Kutlu'nun; 'Sezai Karakoç üzerindeki Bediüzzaman etkisi'ne ve 'onun bu noktada açık beyanı olup olmadığına' dair sorduğu bir sual üzerine Alkan; Karakoç'u yeni tanıdığı dönemlerde, yazıhanesinde yaşadığı bir anekdotu aktardı.

Kendisinin bürosundan çıktığı sırada yazıhanedeki Sözler nüshasını eline alarak karıştırdığını aktaran Alkan; şaşırtıcı bir şekilde, Sözler nüshasındaki hemen her sayfanın ve paragrafın altı kurşun kalemle çizilerek okunduğunu gördüğünü ifade etti.

Böylesi bir okumanın, bir kitabı okumaktan ziyade, onu bir etüt, bir mektep haline getirmenin delili olduğunu belirten Alkan; Sezai Karakoç üzerindeki Bediüzzaman etkisini anlamak için sadece bu anısının dahi kendisi için yeterli olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...