17 Aralık Sürpriz Değildi!

17 Aralık sürpriz değildi!

Bu grubun sağlıksız gelişimini ve söylemini takip edenler için 17 Aralık bir sürprizden öte, beklenenin gerçekleşmesiydi.

TV111 ekranında her pazartesi izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış programında, araştırmacı-yazar Metin Karabaşoğlu, hukukçu Ömer Faruk Uysal ve Şener Boztaş, 17-25 Aralık sözde yolsuzluk operasyonlarının yıldönümünde süreç boyunca yaşananları ve Türkiye siyasetine etkilerini konuştular.

Metin Karabaşoğlu, 17 Aralık ve sonrasında yaşananların aslında hiçbir kesim için sürpriz olmadığını; azıcık dinî hizmetler veya dindar camia içinde (özellikle Risale-i Nur ekseninde) yeralmış insanlar için kırk yıldır, siyasette yeralan isimler içinse son üç senedir, adım adım yerleşen bir vesayetin 17 Aralık'ta fiilî teşebbüste bulunduğunu belirtti.

"Deyim yerindeyse; 40 senedir, önce yavaş yavaş ilerleyen ve son üç senesinde ise, bana göre, gümbür gümbür 'Geliyorum!' diyen bir darbe teşebbüsüydü bu ve gerçekleşti!" diyen Metin Karabaşoğlu, Gülen grubunun gelişim aşamalarını ve ideolojisini sağlıklı bir şekilde analiz eden insanlar için meselenin bugün aldığı halin şaşırtıcı olmadığını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...