Eyvah! Çocuğumu Kaybediyorum! Telaşı Yanlış

"Eyvah! Çocuğumu kaybediyorum!" telaşı yanlış

Gençlerin daha çok sorgulama yaşadıkları, kimi zaman ibadetlerini bıraktıkları, kimi zamansa daha âsi oldukları bir dönem her bireyde yaşanır. Sabırla, baskılamadan eğitim sürdürülmeli, sürecin geçici olduğunu sık sık kendimize hatırlatılmalı.

TV111 ekranlarında her perşembe izleyicisiyle buluşan Bir Niyet Bir Tasavvur programında bu hafta Melahat Güler ve Nurender Kuşaslan, gençlerin sorunlarını, bu sorunlara psikolojinin/pedagojinin ve Bediüzzaman'ın bakışını konuştular.

Güler'in; "Çocuklarımızın eğitiminde, özellikle ergenlik döneminde büyük sıkıntılar, karşı koymalar veya sorgulamalar yaşıyoruz. Bunlara karşı tavrımız ne olmalı? Hemen sonuç beklemeli miyiz? Yoksa sürece mi bırakmalıyız?" sorusu üzerine Kuşaslan; gençlerin özellikle hayatlarının bu bölümünde sorgulamalar yaşamalarının kaçınılmaz olduğunu, bunun ebeveynleri endişeye sevketmemesi gerektiğini ifade etti.

Hayatlarının farklı bir aşamasına gelen gençlerin, o aşamada açılan latifeler, duygular, hisler, yetenekler nedeniyle yeni yeni keşfler ve anlam arayışları içinde bocalayabileceklerine dikkat çeken Kuşaslan; fakat bunun onların yaratılışlarının bir gereği olduğunu, dolayısıyla ebeveynlerin gençlerin bu dönemde yaşadıkları sorgulamalardan korkuya kapılmamaları gerektiğini, mümkün mertebe ikna edici cevaplar vererek fakat zorlamadan, baskılamadan bu dönemi atlatmak gerektiğinin altını çizdi.

Bu dönemin geçiciliğine özellikle vurgu yapan ve endişelerin abartılmamasına dikkat çeken Kuşaslan, ebeveynlerin o dönemde ortaya çıkan sorunlarda veya sorularda kendileri yeterli gelmiyorsa yardım almaktan çekinmemeleri gerektiğini de dile getirdi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...