İnsanı Depresyona Sürükleyen Sebepler Nelerdir?

Holografik Bakış programında insanların yaşadığı sıkıntı ve depresyonların asıl sebeplerinin neler olduğu ve bu sıkıntıların çözüm yolları üzerine konuşuldu.

Hayatı Anlamlandırmadığımız Her An Kalbimize Azap Olarak Dönüyor

Hayatı anlamlandırmadan geçen her anımızın ruh, kalp ve vicdanımıza azap olarak döndüğünü ifade eden Abdurreşid Şahin, bütün mutlulukların sebebinin 'imandan' bütün mutsuzlukların sebebinin ise 'küfürden' geldiğini söyledi.

İnsanların yaşadıkları cehennemî haleti, senaryonun içinde senaristi düşünmeden film izlemeye benzeten Şahin, “Bu kainatı kurgulayıp yaratanı düşünmemek içinde bulunduğumuz cehennemin sebebidir. O’nsuz yaşadığın her an cehennemdesindir. Ya uyutursun, unutursun ya da o azabı çekersin!” dedi.

Şahin, insanların 'of' çekip sıkıldıklarını, fakat sıkıntılarının asıl nedenini düşünmek yerine kendilerine malayanî uğraşlar bulduklarını ifade etti. Ve can sıkıntılarımızın kalplerimizdeki manevî yaralardan ileri geldiğini söyledi.

Zübeyir Tercan ise kalp ve ruhumuzun acı çekmesinin sebebini 'iman konusundaki eksikliklerimize' bağlayarak, “Eksikliklerimizi bir hakikate dayandırmadığımız için bizi acıtıyor” dedi.

İnsan Kalbini Katarak Yaptığı İşlerde Sıkıntı Hissetmez

Abdurreşid Şahin, insanın kalbini katarak yaptığı işlerde sıkıntı hissetmeyeceğini ifade ederek, “Eğer bir şey bizim kalbimize ve ruhumuza sıkıntı veriyorsa, bakış açımızda sıkıntı vardır, o şeyde değil” dedi.

Cehennemin de cennetin de bu dünyada başladığını ifade eden Şahin, cennet ve cehennemin kalp ve ruhun yaşayışları olduğunu söyledi.

 

Haber: Hatice Meryem Akovalı

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...