Amerika, Dünya Kamuoyunun Gazını Alıyor

Amerika, dünya kamuoyunun gazını alıyor

CIA'in işkencelerine dair şimdiye kadar öğrenilenler buzdağının sadece görülen kısmı. Artık saklanamayacak bir ölçüde mağduriyetler yaşatan Amerika, bu açıklamayla dünya kamuoyunun gazını almaya çalışıyor.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan CIA'in tutuklulara uyguladığı işkenceleri ele aldılar.

İşkence açıklamalarını değerlendirirken; Batı'nın ikiyüzlülüğüne vurgu yapan Mürsel, kendi dışındaki dünyadaki insan hakları ihlallerine çok duyarlıymış gibi refleks veren Avrupa ve Amerika'nın, kendi içinde veya kendi eliyle yaşanan olaylara ise aksine göz yumup sessiz kaldığına dikkat çekti.

Bu ikircikli tavrın Ortadoğu halklarının Batı'ya olan güvenini ciddi oranda sarstığını dile getiren Mürsel; bugün terörü besleyen en büyük kaynaklardan birisinin bu intikam arzusu ve öfke olduğunu dile getirdi.

CIA tarafından yapılan açıklamanın da aslında işkence konusunda gergin bir durumda olan dünya kamuoyunun 'gazını almak' nevinden olduğunu ifade eden Mürsel, Amerika'nın Irak'ı işgalinin hemen ardından Ebu Gureyb gibi yerlerde yaptıklarının tüm ayrıntılarıyla şu an dahi bilinmediğini, açıklananların ise yaşananların çok cüzi bir kısmı olduğunu belirtti.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...