Depresyon Mübarek Bir Hastalıktır

Şehr-i Ramazan programında konuşan Dr. Mustafa Ulusoy, depresyona girmiş bireylere 'vebalı' gözüyle bakılmaması gerektiğini ve depresyona girmenin kötü bir şey olmadığını ifade ederek, onun aslında 'mübarek bir hastalık' olduğunu söyledi.

Ulusoy, depresyon ile narsistleşmiş benliklerimizin acizliğini hissettiği dile getirerek, “Depresyon bize ilah olanın yalnızca Allah olduğunu ve kendi kendimize yetemeyeceğimizi hatırlatıyor!” dedi.

Depresyondaki bir insana kimi zaman hayatın anlamsız gelebildiğini ifade eden Ulusoy, bu hususta “Mü’min’e hayat nasıl anlamsız gelebilir?" sorusuna takılmanın yanlış olduğunu dile getirdi. Ve depresyonlu kişiye göre hayatın dünyaya bakan kısmının anlamsız geldiğini, ahiret ve esmaya bakan kısımlarının ise anlamını yitirmediğini söyledi.

 

Depresyonun İman ile Direk Bağlantısı Yok

Depresyonun iman etmiş olmakla direk bağlantısının kesinlikle olmadığı ifade eden Mustafa Ulusoy, böyle düşünen insanın yalnızca kendine zulmetmiş olacağını söyledi. Ve “Mü’min her şeyin Allah’tan geldiğini bilerek rıza gösterip, hamd etmeli!” dedi.

Ulusoy, depresyonun Hastalar Risalesi'nde anlatılan örneklere rahatlıkla tatbik edilebileceğini ifade ederek, depresyonun mü’min’e inanılmaz derecede uhrevi sevaplar kazandırıp ahiret kapılarını açacağını söyledi.

 

Haber: Hatice Meryem Akovalı

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...