Bir Baba ve Kızın İlim Yolculuğu

Kenan Demirtaş ve kızı Emine Demirtaş Sirkecioğlu TV111'de yaptıkları Kavram Atölyesi programıyla dikkat çekiyor. 

Baba-kız uzun yılardır yaptıkları kavram çalışmalarıyla Risale-i Nur'dan bizlere yeni anlam pencereleri açıyor.

Medine İslam Üniversitesi mezunu olan Kenan Demirtaş uzun yıllardır Risale-i Nur'un kelimeleri, kavramları üzerinde çalışıyor. Her kavramın köküne inerek burada ilk bakışta fark edilmeyen daha başka bir çok anlama işaret edildiğini ispat ediyor. Bunu yaparken ona kızı Emine Demirtaş Sirkecioğlu eşlik ediyor. Alanı babası gibi usûli'd din olan Emine Demirtaş Sirkecioğlu Malezya İslam Üniversitesi mezunu.

Aile içinde Kenan Demirtaş'ın ilmî vasfının her zaman kendisi ve kardeşleri için öğretici olduğunu ifade eden Emine Demirtaş çocukluğunun babasına sorular sormakla geçtiğini belirtiyor. Zamanla, kendi bilgi birikimi arttıkça soruları da değişen Emine Demirtaş, bazen gecelere kadar babasıyla ilmi bir mesele üzerinde tartıştıklarını ifade ediyor.

4 yıl boyunca birlikte yaptıkları külliyat çalışmaları Risale-i Nur'da Terimler ve Ansiklopedik Bilgiler Sözlüğü, Kavramlar Sözlüğü gibi kıymetli kaynakları meyve veriyor.

Kızı Emine Demirtaş'ın sorularının kendisine yeni kapılar açtığını ifade eden Kenan Demirtaş, 'bu soruları herkes duysun' diyerek çalışmalarını önce Moral FM'de radyo programıyla dinleyenlerine aktardı. Daha sonra Tv111 ekranlarına 'Kavram Atölyesi' adıyla taşınan çalışmalar her çarşamba izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...