Bediüzzaman, Namazsız Genci Nasıl Namaza Alıştırdı?

Bediüzzaman, namazsız genci nasıl namaza alıştırdı?

Bediüzzaman'ın namazsız genci namaza alıştırmasındaki bu yöntem bize 'ruhsattan başlayan bir tebliğin nasıl azimete vardığını' gösteriyor.

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan, hukukçu Ahmet Özkılınç ve yazar Metin Karabaşoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Bediüzzaman'dan Mektup Var programında her hafta Bediüzzaman'ın bir mektubu, geçmişten günümüze izleri ve yansımaları da takip edilerek analizlere tâbi tutuluyor.

Bu hafta da Barla Lahikası'ndan bir mektubun analiz edildiği programın öncesinde Metin Karabaşoğlu; Denizli Hapsi'nde yaşanan ve Refet Barutçu ağabeyin aktardığı bir hatıra üzerinden Bediüzzaman'ın tebliğ metodu üzerine ilginç tesbitlerde bulundu.

Hatırayı aktaran Refet ağabeyin, tutuklulukları zamanında kendileriyle birlikte namaz kılan bir mahkûma rastladığı ve farzları kıldığı halde sünnetleri kılmayışına şaşırdığını belirten Karabaşoğlu; bir vakit sonra 'neden öyle yaptığını' sorduğunda gencin ona, Bediüzzaman'la hapishanede bir şekilde görüştüğünü ve Bediüzzaman'ın da ona namaz kılmasını söylediğini, hatta "Farzları sen kıl, sünnetleri ben kılarım" dediğini ifade etti.

Bunun üzerine "Sünnetleri Bediüzzaman benim için kılıyor" diye düşünerek farzları kılmaya başlayan gencin, bir dönem sonra sünnetleri de kendisi kılmaya başladığını ve hatta Refet ağabeyin, bu gencin uzun uzun kaza namazlarını da eda ettiğine şahit olduğunu belirten Karabaşoğlu; bu noktada da Bediüzzaman'ın tebliğinden almamız gereken dersler olduğunu sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...