Sol Gerçekten 'Özgürlük' mü İstiyor?

Sol gerçekten 'özgürlük' mü istiyor?

CHP'nin veya diğer sol örgütlerin sokak hareketlerine verdikleri cesaret ve söylemlerindeki diktatörlük vurgusu, sandıkla gönderemedikleri iktidarı sokak hareketleriyle gönderebilmek amaçlı.

Her pazartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış programında bu hafta, araştırmacı-yazar Metin Karabaşoğlu ve hukukçu Ömer Faruk Uysal, Şener Boztaş'ın 'güvenlik' ve 'özgürlük' temalı sorularını yanıtladılar.

Geçmişinde hiçbir diktatöryal veya vesayetçi harekete, darbeye, yurtdışında veya yurtiçinde, bir eleştiri getirememiş olan CHP'nin bugün on seçim kazanmış ve her seçimde oyunu arttırmış bir meşru iktidara karşı böylesi söylemler geliştirmesinin aslında meselenin siyasal boyuttan sokak hareketi boyutuna kaydırılmak istenmesinin bir tezahürü olarak okunması gerektiğini belirten Uysal; 'direniş hakkı' temalı sözlerin de aslında bunun altını çizmek kabilinden olduğunu ifade etti.

Birleşik Haziran Hareketi ismi verilen bir grubun önümüzdeki Haziran'da Gezi eylemlerine benzer bir girişim peşinde olduğunu belirten Uysal; fakat bu noktada asıl şaşırtıcı olanın, Haziran'ın aynı zamanda seçim zamanı, yani iktidarın sandık yoluyla, demokratik araçlarla değiştirilmesinin kapılarının alabildiğine açık bulunduğu bir dönem olduğunu dile getirdi.

Haziran'da, demokratik kanalların açık olduğu böylesi bir zaman diliminde, sokak hareketlerine cesaret verir bir tavır içine girmenin, özünde; "Biz bu iktidarı seçimle deviremeyeceğiz. Bari bunu sokakta başaralım!" anlamı içerdiğini belirten Uysal; bu nedenle söylenen veya yapılanların sırf masum bir 'özgürlük' hedefiyle yapıldığını söylemenin mümkün olmadığının altını çizdi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...