14 Aralık Bir 'Geçmiş Muhasebesi' Yaptırmalı

14 Aralık bir 'geçmiş muhasebesi' yaptırmalı

Bugünlerde yaşadıkları, aslında geçmişte çeşitli mülahazalarla istikameti koruyamamalarının bir getirisidir.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, geçtiğimiz haftanın tartışma konusu olan, 14 Aralık operasyonunu ve yıldönümü olması itibariyle 17 Aralık'ı konuştular.

14 Aralık operasyonları ve Tahşiye davasına bakarken bir hadis-i şerifin akıldan çıkarılmaması gerektiğine dikkat çeken Safa Mürsel, o hadis-i şerifin ise "Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamak..." olduğunu söyledi.

Gülen grubuna bağlı medya organlarının ve yargı/emniyet güçlerinin vaktiyle Nedim Şener ve Ahmet Şık gibi isimlere, sadece yazdıkları bir kitap nedeniyle, büyük hak mahrumiyetleri yaşattığını anımsatan Mürsel; o dönemde bu gazetecilere sahip çıkmayan Gülen grubu medyasının bugün "Basın susturuluyor!" eksenli çıkışlarının bu nedenle toplum nezdinde yankı bulmadığının altını çizdi.

Acele etmemek gerektiğini, Tahşiye davası sürerken sürecin iyice aydınlanacağına dikkat çeken Mürsel; gerçekten, iddialara konu edildiği gibi, kurgu deliller ve iddialarla Tahşiye grubunun zulme uğraması sözkonusuyla; onlara yapılan tutuklamalar başka amaçlarla yapılmışsa, o zaman yine aynı hadisin anımsanmasının zamanı olduğunu ifade etti. Geçmişinde böylesi kara noktalar, hak mahrumiyetleri, zulümler olan bir grubun bugün toplumsal desteğini yitirmesinin de böylece anlaşılabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...