28 Ekim'de İİKV'da Hossein Turner Batılıların gözünde Risale-i Nur'u anlatacak

İİKV’nin “Kur’an ve Sünnetle Yaşamak” adlı program dizisinde yer alan “Yaşayan Tefsir” toplantılarının ilkinde, İngiliz araştırmacı Hossein Turner konuk oluyor.

Müslüman olduktan sonra Risale-i Nur hakkında yaptığı araştırmalarıyla tanınan ünlü İngiliz bilim adamı Colin Turner’ın oğlu olan Hossein Turner, “yaşayan tefsir” Risale-i Nur’un özel olarak kendisi, genel olarak da Batılılar için ifade ettiği anlam üzerinde duracak.

Hossein Turner’in konuşacağı program, 28 Ekim Cumartesi günü saat 14’te İstanbul İlim ve Kültür Vakfının Vefa’daki genel merkezinde başlayacak.

İngiltere’nin kuzeyindeki Durham bölgesinde dünyaya gelen Turner, Risale-i Nur ile kendi ülkesinde tanıştı. Durham’da üniversite eğitimi tamamladıktan sonra yüksek lisans için İstanbul’a gelen Turner, bu arada İİKV bünyesinde Risale-i Nur ile ilgili çeşitli araştırmalar yaptı. Hossein Turner, halen İbni Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı bölümünde “Teknolojinin Kültür Üzerindeki Etkisi” konulu yüksek lisans tezini hazırlıyor.

Hossein Turner’ın ele alacağı konuların ana başlıkları şöyle:

·       Bir Batılı ve İngiliz olarak Risale-i Nur’a bakış açısı

·       Kendi hayatında Risale-i Nur’un yol açtığı değişiklikler

·       Risale-i Nur ile ilgili olarak yaptığı çalışmalar

·       Risale-i Nur’un Batı’ya mesajı

·       Batı'nın Risale-i Nur'a olan ihtiyacı

·       Türkiye'deki Nur talebelerine mesajı

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...