Allah Hepimize Eşit mi Davranıyor?

Allah hepimize eşit mi davranıyor?

Eşitlik  veya eşitsizliği sınırlı anlamak; Allah'ın, mahlukatı arasında nasıl özel ikramlar ve bu özel ikramlar içinde bir denge yarattığını görmemizi engelliyor.

Allah âdilse ve kullarına ayrıcalık yapmıyorsa, neden zenginler ve fakirler var? Neden bazı topluluklar refah içinde yüzerken bazıları açlık çekiyorlar? Neden bazılarımız lüks hayatlar yaşarken bazılarımız yokluk içindeyiz? Bütün bunlar Allah'ın adaletiyle nasıl uyuşur? Bunca farklılığa rağmen 'Allah bize nimetlerini eşit dağıtıyor!' diyebilir miyiz?

İşte, Servet Çöp'ün hazırlayıp sunduğu, TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Nükte programında bu sorular eşliğinde 'lezzette eşitlik' meselesi ele alındı.

Öncelikle 'eşitlik/eşitsizlik' kavramlarının içini nasıl doldurduğumuza dikkat çeken Servet Çöp, eğer kastedilen hayatın manasından istifade ise, bu noktada maddiyatın hayattan daha çok lezzet almanın garantisi olmadığını, çünkü nice nice varlıklı insanların lokmalarında, fakirlerin kuru ekmeğindeki tadı bulamadıklarını dile getirdi.

Bu meseleyi Bediüzzaman Said Nursî'nin Lem'alar'da geçen ifadeleriyle de destekleyen Çöp; eşitliği dünyada elde edilen maddi kazanımlardan ziyade manaya yakın olarak düşünmenin doğru olduğunu ve böyle düşünülürse, aslında Allah'ın her şekilde yaşadıklarımızdan aldığımız tadı, dersi, ilmi, istifadeyi arttırmak veya azaltmakla, hepimize bu dünyada eşit imkanlar sağladığını sözlerine ekledi.

Bu nedenle konsantre olunması gereken şeyin, maddiyatı arttırmaktan ziyade, o maddiyat içinde derinlikli ve nitelikli bir hayat yaşamak olduğuna dikkat çeken Çöp; bunun da ancak ibadetle, şükürle, kulluk şuuruyla olabileceğini; lezzetlerin en yükseğinin bunun içinde bulunduğunu belirtti.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...