Allah Resulü'nün Tavırları da Sünnete Dahil midir?

 

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Kavram Atölyesi programında bu hafta 'sünnet' ve 'vahiy' kavramları üzerinde duruldu. Programın hemen başlarında böylesi kavramlar hakkında sağlam bir bilgi sahibi olmanın dinin geri kalanı hakkında edinilecek tüm malumatı doğru kategorilere koyma açısından kıymetli olduğunu belirten İlahiyatçı Kenan Demirtaş; o nedenle vahyin, sünnetin ve yine bunlarla bağlantısı bulunan hadis, ilham gibi diğer kavramların temel dinî metinlerde yer aldığını ifade etti.

Sünnetin ise sadece Efendimiz aleyhissalatuvesselamın yaptıklarının taklidini kapsamadığını belirten Demirtaş; onun diliyle emrettiği veya nehyettiği şeylerin dışında, tavrıyla hoşlanmadığını/hoşlanmadığını belli ettiği şeylerin dahi sünnete dahil olduğunu dile getirdi.

Konu hakkında Hz. Aişe annemizden naklolunan bir 'elbise boyama hadisesini' de nakleden Demirtaş; başlıbaşına bu hadisenin dahi sahabenin sünnet hassasiyetini anlatmaya yettiğine dikkat çekti. Bize ulaşan bu sünnetin, vahyin mesajıyla bir bütün teşkil ettiğini de belirten Demirtaş; vahyin mesajının hayattaki karşılığı olarak sünnetin çok kıymetli bir konumda bulunduğunu, onun dışarıda bırakıldığı veya önemsenmediği bir anlayışta İslam dininin hakkıyla yaşanamayacağını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...