Alternatif Bakış Özel Artık Risalehaber'de!

Türkiye, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile birlikte yepyeni bir sürece girdi. FETÖ'nün oluşum döneminde kullandığı ve kirlettiği cemaat/hizmet gibi kimlik ve kavramlardan dolayı, bu kimlik ve kavramların asıl sahipleri de, bazı artniyetli kesimlerce yıpratılmaya çalışıldı. Genelde ehl-i sünnet ve'l-cemaat mirasına yapılan bu saldırılar, özelde ise Risale-i Nur mesleğine ve Bediüzzaman'a yöneldi/yoğunlaştı.

TV programlarında, gazetelerde, internette, açık oturumlarda bazen kast-ı mahsusla bazen de konu hakkında bilgisizlikten kaynaklanan bu tür genellemeler ve suçlamalar birbirini kovalarken; Risale-i Nur ve ehl-i sünnet ve'l-cemaat mirasının asıl sahipleri de imkanları dahilinde bilgilendirmelerini yapmaya başladılar. Bu çabalardan bir tanesi de TV111'de birkaç güne yayılmış canlı yayınlarla sürdürülen Alternatif Bakış Özel programlarıydı.

Mezkûr programda TV111 genel yayın yönetmeni Şener Boztaş ve yazar Metin Karabaşoğlu, Bediüzzaman ve Risale-i Nur hakkında en çok dillendirilen iftira ve iddiaları masaya yatırarak geniş cevaplar verdiler. Özelde Risale-i Nur camiasında, genelde ise konuya merak duyan tüm kesimlerde ses getiren program, kısa videolar halinde internette pekçok kez paylaşıldı.

Şimdi, nur talebeleri tarafından en çok takip edilen haber sitesi Risalehaber, Alternatif Bakış Özel'in bölüm bölüm deşifre edilmiş ve başlıklara ayrılmış metinlerini takipçileriyle buluşturuyor. İftira ve iddiaların başlıklar halinde sunulduğu ve cevapların metinler halinde okuyuculara arzedildiği bu deşifre, bahsi geçen konulara merak duyanlar için rehber olacak nitelikte. Metinlerden ilkini bugün yayınlayan Risalehaber, ilerleyen günlerde de diğer bölümlerin deşifresini yayımlamaya devam edecek. Bu metinlerle birlikte gündeminize misafir olacak bazı konu başlıkları ise şöyle:

 

* Fetullahçılık-Nurculuk ilişkisi, gerilimi, temel farkları...

* Risale-i Nur'a muhalefetin/husumetin kısa tarihi

* Risale-i Nur hakkında üretilen önyargılar: Mehdiyet, nüzul-i isa, hıristiyanlarla ittifak vs.

* Nurcular Kur'an okumaz mı? Risale-i Nur Kur'an'ın önüne mi geçiyor?

* İslâmî miras ile risale-i nur ilişkisi

* Abdülhamid-Bediüzzaman ilişkisi

* Cifir-ebcedle yapılan istihraçlar

* 'Yazdırıldı,' 'ihtar edildi,' 'izin verilmedi' üzerinden üretilen önyargılar...

* Siyasal islam, demokratlık, ittihad ve terakki, İttihad-ı Muhammedî üzerinden üretilenler...

* İngiliz siyaseti, Amerikan siyaseti vs. Bediüzzaman’ın antiemperyalist tutumu.

* Bazıları niye saldırıyor? Eleştirilere cevap nasıl olmalı? Eleştiri ile saldırı nasıl ayırt edilir? vs...

* Risale-i Nur nasıl bir toplumsallık öngörüyor?

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...