Anaokullarına Güvenmek Ne Kadar Doğru?

Anaokullarına güvenmek ne kadar doğru?

Anaokulları, anneliğin bütün fonksiyonlarını bihakkın icra edemez. Mecburiyet yoksa, çözüm olduğunu düşünülmemeli.

TV111 ekranlarında her perşembe izleyicisiyle buluşan Bir Niyet Bir Tasavvur programında bu hafta Melahat Güler ve Nurender Kuşaslan gençlerin sorunlarını, bu sorunlara psikolojinin ve Bediüzzaman'ın bakışını konuştular.

Güler'in 'anneliğin önemi ve anaokulları'na dair bir sorusu üzerine Kuşaslan, çocuk eğitiminde annenin etkinliğinin veya rolünün başka hiçbir alternatif öğeyle kıyaslanmayacak seviyede yüksek olduğunu; bu nedenle seçilen hiçbir alternatifin anne-çocuk ilişkisinin dengi olmayacağının bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Bediüzzaman'ın da Risale metinlerinde bu fonksiyonun önemine dikkat çektiğini belirten Kuşaslan, bu noktada anaokullarını tam bir güvenle anneliğin yerine koymak ve anneliğin bütün faydalarını anaokullarından beklemenin ebeveynleri inkisar-ı hayale uğratacağını ifade etti.

Anaokullarının iyi araştırılması, öğretmenlere dikkat edilmesi ve müfredatlarının dahi ebeveynler tarafından denetlenebilmesi gerektiğine dikkat çeken Kuşaslan; bu yapılmazsa çocuğun öncelik/sonralık denkleminin ebeveynin hiç de ummadığı bir yönde gelişebileceğine, fıtratının mecra-ı tabiisinden uzaklaşabileceğine vurgu yaptı.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...