Anneler Gününü Kutlamak Doğru mu?

 

"Dolayısıyla bugün 'anneliğin doğru sahiplenilmesi' gibi nazarımıza sunulan Anneler Günü kutlama meselesini İslam asırlar önce annenin yerini ve konumunu tesbit ederek çözmüştür."

TV111 ekranlarında her perşembe izleyicisiyle buluşan Bir Niyet Bir Tasavvur programında, Melahat Güler ve Nurender Kuşaslan, Anneler Günü münasebetiyle 'İslam'da anneliğin önemi ve kıymeti...' üzerine konuştular. Güler'in; "Artık tüm dünyada kutlanması bir gelenek haline gelen, hatta dayatılan Anneler Gününe nasıl bakmalıyız?" şeklindeki sorusu üzerine Kuşaslan şunları söyledi:

"Meseleye geniş bakacak olursak: Aslında anneye hürmet, bugün ilk kez Batı'nın icad ettiği birşey değil bize göre. Asırlar öncesine dayanıyor İslam kültüründe. İslam'ın ilk ortaya çıktığı döneme baktığımızda Kur'an-ı Kerim'de ayet-i kerimeler ve hadisler ışığında annenin yeri tayin edilmiş ve belirtilmiş. Evlada bu noktada birçok tavsiyede bulunulmuş, hatta emir olarak vurgulamıştır bunları Kur'an ve hadisler.

Dolayısıyla bugün 'anneliğin doğru sahiplenilmesi' gibi nazarımıza sunulan Anneler Günü kutlama meselesini İslam asırlar önce annenin yerini ve konumunu tesbit ederek çözmüştür. Anneliğe onu yüksek bir konuma oturtarak sahip çıkmıştır. Bizde varolan bir değerdir zaten. Anneler gününe ise ancak onun kendi inanç ve kültürümüze uyarlayarak/uygun kaldığı sürece sıcak bakabiliriz."  

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...