Arabistan'daki Risale-i Nur Hizmetlerinde Büyük Gelişme!

Bir dönem İslam İşbirliği Teşkilatı'nda da görev yapan Mekkeli âlim Seyyid Nebil Mustafa Baz, TV111 Özel'de, ilahiyatçı Kenan Demirtaş'ın misafiri oldu. Risale-i Nur'la nasıl tanıştığını, o tarihten bugüne kutsal topraklarda yürüttükleri Risale-i Nur hizmetlerini ve Türkiye'deki Risale-i Nur talebeleriyle samimi münasebetlerini anlatan Seyyid Nebil Mustafa Baz; Arabistan'daki Risale-i Nur hizmetleri açısından çok önemli bir gelişmeyi de izleyicilerle paylaştı.

Risale-i Nur külliyatının Arabistan'da artık Suud hükümetinin resmi izni ile basılabildiğini ve dağıtılabildiğini belirten Seyyid Nebil Mustafa Baz; daha önceleri Risale-i Nur külliyatının fuarlarda ve dağıtımcılarda yer bulmasında yaşanılan sıkıntıların da böylece aşılabildiğini ifade etti. Mezkûr iznin, Suudî Arabistan gibi ülkelerde, insanların eserlere karşı yaklaşımını da olumlu etkilediğini belirten Seyyid Mustafa Nebil Baz; Risale-i Nur adına alınan bu izin sayesinde yurtdışından ülkeye eser giriş-çıkışının da kolaylaştığını dile getirdi.

İlgili ifadeleri tercüme ederken, bunun, Suudî Arabistan'daki Risale-i Nur hizmetleri adına gerçekten kıymetli bir gelişme olduğuna dikkat çeken ilahiyatçı Kenan Demirtaş ise, öğrencilik yıllarında bizzat kendisinin de Medine'ye Risale-i Nur Külliyatı götürürken sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Bu sıkıntıların aşılmasının hem İttihad-ı İslam, hem Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri, hem de Risale-i Nur hizmetleri açısından önemine vurgu yapan Demirtaş; önümüzdeki yılların kutsal topraklardaki hizmetler adına güzelliklere gebe olduğunun altını çizdi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...