Ateist Öğretmen Neden Namaz Kılıyordu?

Ateist öğretmen neden namaz kılıyordu?

Gazetecilik yaptığı dönemde, 1976 Çaldıran Depremi'nden sonra bölgenin durumunu yerinde görmek için Van'a da gitmiş bulunan Dr. Suat Alkan; bu ziyaret esnasında şahidi olduğu ilginç olayları Caner Kutlu ile birlikte sundukları Medeniyet Tasavvurları programında anlattı.

Özellikle 'namaz kılan ateist bir öğretmen'in öyküsünü unutamadığını belirten Alkan; olayı araştırdığında, TÖB DER'li bu genç öğretmenin, insanları kendi ideolojisine çekebilmek için böylesi bir kurgusal davranış içine girdiğini öğrendiğini belirtti.

TÖB-DER'lilerin o dönemde Kızılay'ın yardımlarını daha havaalanına iner inmez el koyarak kendi derneklerine götürdüklerini ve oradan insanlara dağıtırken "Bakın, devlet size yardım etmiyor. Biz ediyoruz!" dediklerini aktaran Alkan; aslında bu durumun insanlara götüreceğiniz medeniyet dilinin 'din diline' ne kadar muhtaç olduğunu da gösterdiğini ifade etti.

Van halkı dindar bir halk olduğu için, kendileri gibi dindar görmedikleri insanların sözlerine itibar etmediklerini belirten Alkan; TÖB-DER'li bu öğretmenin de anlatmak istediği ideolojisine ilgi çekebilmek için 'inanmadığı halde namaz kılarak' bunu başarmaya çalıştığını dile getirdi.

Bu öğretmenle o ziyareti esnasında görüştüğünü, fotoğrafını çektiğini, hatta onu gazetede haber de yaptığını belirten Alkan; din dilini ihmal ederek insanlara yeni birşeyler kazandırmanın ne kadar imkansız olduğunu bu örneğin de çok açık şekilde gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...