Ateistlerin Spekülasyon Tuzağı

Ateistlerin 'spekülasyon' tuzağı

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Düşe Kalka Muhabbet programında her hafta birbirinden ilginç sorulara cevaplar aranıyor. Zübeyir Tercan ve Abdurreşid Şahin'in hazırlayıp sunduğu programda bu hafta; "Ateistler Allah'ın yokluğunu nereden delillendiriyorlar?" sorusuna cevap arandı.

Bu meselenin, imanî hakikatleri doğru zeminde tartışabilmek için mutlaka masaya yatırılması gereken bir mesele olduğuna dikkat çeken Şahin; ateistlerin veya şirk ekollerinin tevhid ötesi yollarına meşruiyet kazandırmak için, bizi, şu an şahidi olmadığımız bir sahaya çekip orada spekülatif bir bilgi üreterek çevrelerini iknaya çabaladıklarını ifade etti.

Bu endişesini detaylandırırken Şahin; aslında evrimin konuşulduğu veya evrime dair spekülasyonlar üretildiği geçmişin de, varlığın çeşitli tesadüfler eşliğinde açıklanmaya çalışıldığı evrenin oluşum sürecinin de bizim şu an bizzat şahidi olmadığımız, bu nedenle ehl-i dalaletin hayalgücüyle spekülasyon üretmesine açık bir alan olduğunu; fakat müminin her imanî meselede böylesi spekülatif alanlar çekilmeden, şu anın içinden Allah'ın varlığını ispat edebildiğini belirtti.

Bu nedenle imana dair meseleleri, onların bizi çektiği spekülatif alanlarda değil, bugünde, şu anda yaşanan mucizeler içinde konuşmanın muhatabı kaçınılmaz bir şekilde ilzam olmaya sürüklediğini ifade eden Şahin; mümin akılların ve kalplerin bu noktada da teyakkuzda olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...