Ateistlerin Tanrısı, Allah'la Aynı Şey Değil!

Ateistlerin tanrısı, Allah'la aynı şey değil!

Ateistlerle tartışırken, onların argümanlarının zeminine ve sağlamlığına da dikkat edilmeli. Yoksa, onların bir kısım yanlışları doğru kabul edilerek, tartışmayı onun üzerinden yürütme hatasına düşebiliriz.

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Düşe Kalka Muhabbet programında her hafta birbirinden ilginç sorulara cevaplar aranıyor. Zübeyir Tercan ve Abdurreşid Şahin'in hazırlayıp sunduğu programda bu hafta; "Ateistler Allah'ın yokluğunu nereden delillendiriyorlar?" sorusuna cevap arandı.

Programın başından itibaren ateistlerin kafasındaki tanrı tahayyülü ile müminlerin kalplerindeki Allah imanının aynı şeye tekabül etmediğini belirten Şahin; bu ayrımın farkında olunmazsa, onların bir kısım dayatmaları doğru kabul edilerek tartışmaların o zeminden yürütüleceğini, bunun da müminler için yanlış bir konumlanma olacağını belirtti.

Ateistlerin başlangıç hariç herşeyi determinist bir algıyla açıklamaya çalıştıklarını ve 'açıklanabilir sandıklarını' belirten Şahin; onların tartışmayı sevdikleri konunun ise 'başlangıcın tanrısız açıklanması' olduğunu ifade ederken; müminlerin ise her anın varlığını bir mucize, bir yeniden bir yaratılış gibi gördüklerini ve her an varlığın devamlılığını sağlayan bir Kayyum'a iman ettiklerini belirtti.

Önümüzde duran bir bardağın bile zahiren kadim görünmekle birlikte aslında her an hareket halinde, atomik düzeyde halden hale bir değişim içinde olduğunu belirten Şahin; müminlerin, kalplerindeki imanla bu her an olan değişimi, dönüşümü, hareketi tevhid çerçevesinde açıklayabildiklerini; ancak ateistlerin şu anın harikalığını görmezden gelerek bizi geçmişi konuşmaya mecbur etmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...