Âyetlerin son cümlelerinde ne var?

Kur’ân-ı Kerim’i anlamada çok önemli bir yeri bulunan ve “Meâl okumalı mıyız? Veya nasıl okumalıyız?” gibi sorulara da cevap teşkil eden bir konu, 11 Kasım Cumartesi günü İİKV’de ele alınıyor.

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Niyazi Beki, “Âyetlerin Son Cümleleri” başlıklı seminerinde, Risale-i Nur’dan Yirmi Beşinci Sözde dikkat çekilen “âyet sonlarındaki fezlekeler” konusunu inceleyecek.

Niyazi Beki, sunumlu olarak vereceği seminerde, fezlekeleri, “Kur’ân’ın aslî maksatlarından birine ait oluşu, Allah’ın isimleriyle ilgili oluşu, ahkâm âyetlerinin sonlarında yer alışı” gibi farklı yönlerden gruplandırarak ele alacak.

Kur’ân’ı yaşayarak anlamak ve ondan daha çok yararlanmak isteyenler için son derece önemli bir metod teşkil eden bu yaklaşımı, Doç. Dr. Beki, âyetlerden vereceği zengin örneklerle açıklayacak.

Beki’nin semineri, İİKV’nin “Kur’an ve Sünnetle Yaşamak” ana başlığı altında Cumartesi günleri gerçekleşmekte olan programlardan “Kur’an’la Yaşamak” adlı seminerlerin ikincisini teşkil ediyor.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfının Vefa’daki genel merkezinde saat 14’te başlayacak olan seminerde hanımlar için de yer ayrılmış bulunuyor.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...