Bakanlıktan Bediüzzaman Müzesi İçin Ödenek Çıktı

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Barla'da Said Nursi Müzesi ve Kültür Merkezi yapılması için 5 milyon lira ödenek tahsis etti.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Eğirdir İlçesi'ne bağlı Barla Beldesi'nde hayata geçirilecek projelerle ilgili bilgi verdi. Yüce, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Barla'ya Said Nursi Müzesi ve Kültür Merkezi yapılması için 5 milyon lira ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Bu projeler için toplam 11 milyon lira ödenek tahsis edildiğini ifade eden Said Yüce, 1926- 1934 yılları arasında Barla'da yaşayan Said Nursi adına bir müze inşa edileceğini açıkladı. Yüce, "Risale-i Nur Külliyatı biliyorsunuz 130 eserden oluşuyor. Bediüzzaman Said Nursi, bunların yüzde 70'lik dilimini Barla'da kaleme alıyor. Barla, inanç turizmi bağlamında çok önemli bir nokta. Şimdi Barla'nın altyapı çalışmaları için 6 milyon TL ödenek tahsis edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir hedefi var, her yıl 5 müze. Bu hedef doğrultusunda Barla'da Bediüzzaman Said Nursi Müzesi ve Kültür Merkezi yapılacak. Bunun için de 5 milyon TL ödenek tahsis edildi. Projeler Kültür ve Turizm ile Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilecek" dedi.

Isparta'daki tarihi mirasın korunması ve yaşatılması için de çalışmalar yapıldığını kaydeden Yüce, "Damgacı Sokak kültürel hazinedir. Safranbolu, Beypazarı, Cumalıkızık gibi kapsamlı bir projeyle korunmalı, yaşatılmalıdır" dedi.

 

Kaynak: Risale Haber

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...