Banarlı Neden TDK haindir! Dedi?

Banarlı neden "TDK haindir!" dedi?

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Medeniyet Tasavvurları programında Dr. Suat Alkan ve Caner Kutlu, her hafta, Batı medeniyeti, İslam medeniyeti ve bu ikisinin ekseninde Bediüzzaman'ın altını çizdiği 'medeniyet değerlerini' analiz ediyorlar. Hayatının büyük bir kısmı Batı'da geçen Dr. Suat Alkan; her hafta, orada gördükleri, İslam topraklarında yaşadıkları ve Risale-i Nur'da okuduklarına dair Kutlu'nun kendisine yönelttiği soruları yanıtlıyor.

Bu haftaki programda, Türkiye'de, adeta bir terörle, Osmanlı'dan günümüze miras kalan medeniyet dilinin unutturulmaya, yok edilmeye, silinmeye çalışıldığını hatırlatan Alkan; bunun yapılmasındaki esas gayenin o medeniyetin dayandığı esasları yerinden oynatıp yerine Batı medeniyetinin esaslarını yerleştirmek olduğunu ifade etti.

Bir medeniyeti yok etmenin, o medeniyete can veren dili yok etmekle yakından ilgili olduğunu belirten Alkan; Türkiye'de bir dönem devlet eliyle bunun yapılmaya çalışıldığını, hatta TDK gibi kurumların bu amaçla Türkçeye zarar verdiklerini dile getirdi.

Nihat Sami Banarlı gibi isimlerin defalarca yazılarında TDK gibi kurumları 'hainlikle' suçladıklarına dikkat çeken Alkan; hatta bir keresinde Banarlı'nın bizzat; "Kaç kere 'Türk Dil Kurumu haindir!' diye yazdım. Beni mahkemeye vermediler. Verselerdi, orada hainliğini açıklayacaktım!" dediğini aktardı. Böylesi önemli isimlerin de günmede getirdiği tehlikenin, bugün büyük ölçüde dilimize tesir ettiğini ifade eden Alkan; yeni bir medeniyetin inşasında medeniyet dilimizi yeniden ihyanın da şart olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...