Barış Sürecinde Sadece Kürtler mi Kazanacak?

Barış sürecinde sadece Kürtler mi kazanacak?

Barış süreci ve beraberinde yapılan demokratikleşme çalışmalarının sadece Kürtlere veya Türklere değil, tüm Türkiye'ye faydaları olacak.

Her cumartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan ve gündemdeki anabaşlıkları analiz eden Haftanın Yorumu programında bu hafta Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel; barış sürecinde gelinen noktayı, hükümet ve HDP yetkililerince yapılan ortak açıklamayı ve Öcalan'ın 'silah bırakma çağrısını' konuştular.

Meseleye elbette iyimser, umutlu, pozitif; fakat biraz da temkinli bir şekilde bakılmasının en doğru bakış açısı olacağını dile getiren Mürsel; sadece Türkiye'de değil, içlerindeki sorunları/çatışmaları çözebilmiş başka ülkelerde de böylesi süreçlerin gelgitlerle, hatta bazen geridönüşlerle dolu olduğunu ifade etti.

Bu anlamda gelinen noktanın kıymetinin de gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Mürsel; sağlanacak barışın ve bu barışın gelmesi için gerekli olan dönüşümün sadece Kürtlere veya Türklere değil, Türkiye'de yaşayan her insana ve ülkenin her bir köşesine fayda getirecek şeyler olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin demokratikleşmesi ihtiyacının en az barış kadar muhtaç olunan birşey olduğunu belirten Mürsel; barışın aslında bunun bir yanı, bir parçası ve itici gücü mahiyetinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...