Bediüzzaman Hazretleri Ramazan gecelerini nasıl ihya ederdi?

Ramazan boyunca her gün iftar sofralarınızın misafiri olan Şehr-i Ramazan programının ilk bölümünde İkram Arslan ve Metin Karabaşoğlu'nun misafiri Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı (Mehmet Nuri Güleç) ağabeydi. Ramazan'ın, kulluğun, orucun Risale-i Nur penceresinden müzakere edildiği programda, Mehmet Fırıncı, Bediüzzaman Hazretleriyle ilgili Ramazan hatıralarını da izleyicilerle paylaştı.

Programın hemen başlarında, İkram Arslan'ın; "Bediüzzaman'ın ibadet hayatında Ramazan'da değişen neler vardı?" şeklindeki sorusu üzerine Fırıncı ağabey, özellikle gece ibadetleri ve evradı konusunda, Ramazan'da Bediüzzaman'ın ayrı bir hassasiyet ve gayret sahibi olduğunu dile getirdi.

Merhum Ceylan Çalışkan ağabeyin tabiriyle Bediüzzaman Hazretlerinin o geceleri 'tulum çıkardığını' belirten Fırıncı ağabey; yatsı ve teravih namazlarından ta kuşluk vaktine kadar hep evrad u ezkar ile meşgul olduğunu ve Ramazan'da bu âdetini her gece devam ettirdiğini ifade etti.

Bunu yapışındaki hikmetin ise; gündüzü zaten oruçla ve ibadetle geçen Ramazan'ın gecelerinde hasıl olacak sevaptan mahrum kalmamak olduğunu belirten Fırıncı ağabey, Bediüzzaman'ın Ramazan'ın vaktini değerlendirmek adına böyle yüksek bir hassasiyete sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...